Saftigt gott matbröd med solroskärnor och lite mosad potatis.
Bakat på vetemjöl, men känns ändå lite grövre... Byt ut mot dinkelvete om du vill!
Lös upp 1 pkt jäst i 5 dl fingerljummet vatten, tillsätt 2 dl solroskärnor, 3 små mosade eller grovt rivna kokta potatisar, 1,5 tsk salt, 2 msk olivolja och ca 11-12 dl vetemjöl.
Låt jäsa i 30 minuter.
Baka ut till bullar, som du doppar i lite solroskärnor och lägger på plåt.
Jäs igen, ca 15 minuter.
Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
Blir ca 15 mindre bröd.
Bra sätt att ta rätt på överbliven kokt potatis, ger ett saftigt och matigt bröd...
Kvällsfikat klart!
Lisbeth
2 kommentarer:
Skulle jag baka allt du kommer med skulle jag rulla fram...
Kram Jeanette
Det både ser och låter gott!
♥♥♥♥♥ Mari i Marieholm
Skicka en kommentar