söndag 25 januari 2009

Morotsmuffins med glasyr


Variant på Morotskakan...


Vispa 2 dl matloja med 1,5 dl strösocker och 1,5 d strösocker rätt pösigt.
Tillsätt 2 ägg och vispa lite till.
Blanda ner 3 dl rivna morötter, 2,5 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk bakpulver, 1 tsk kanel, 1 tsk kardemumma och 1 tsk vaniljsocker.
Blanda väl.
Häll i ca 12 st muffins i normalstorlek. Jag tycker det är lättast att ställa de i muffinsplåt, annars kan man ta dubbla formar.
Grädda i 175 grader ca 18-20 minuter.
Låt kallna.

Vispa 50 gram rumsvarmt smör med 200 gram naturell philadelphiaost, 2 tsk vaniljsocker, 3 dl florsocker och skalet av 1 lime.

Bred över de kalla muffinsarna. Strö ev på lite mer limeskal, eller strössel om du vill!

Lycka till!

Lisbeth

4 kommentarer:

Anonym sa...

tack snälla för alla recept du delar med dig jag går ofta in på din blogg och bara dreglar....just nu går jag på GI kost....men sen ska jag baka och njuta
Tack, kram Sylvia

Vardags-mirakel sa...

Hej, jag älskar morotskaka så det här ska jag prova på inom kort.Du är ju helt fantastisk på att få fram goda recept,kram Eva.

Sköna o Gröna Ting sa...

lisbeth..., du får inte missa min tävling jag har.., Du har chans att vinna en underbar JUMBOKOPP eller en HEMLIG paket, var med och tävla vettja!!!

Kram kram

Kristina sa...

Mmm, vad gott detta ser ut!

Kika gärna in på min blogg, jag har något åt dig där!

Kramar
Kristina