söndag 11 januari 2009

Graham o äppelbröd



Saftigt matbröd med grahamsmjöl, vete och rivet äpple!


Slå 8 dl ljummet vatten över 2 pkt jäst (100g) och låt det lösas upp tillsammans med 2 tsk salt och 2 msk olivolja. Tillsätt 2 små rivna äpplen med skalet kvar, 5 dl grahamsmjöl och 13-14 dl vetemjöl. Låt bli en bra deg, inte för lös.

Jäs ca 30 minuter eller till dubbel storlek.

Baka ut ca 16-20 st bullar. Tillsätt inte mer vetemjöl... Låt jäsa på plåtarna i ytterligare 15 minuter.

Grädda i 225 grader ca 15 minuter.

Gott...

Vårt bröd äts ikväll till en god soppa!


Lisbeth



3 kommentarer:

Tulipa sa...

Låter gott med äpple!

Hjärtat Mitt sa...

Låter saftigt och gott.
Och de segmjuka chokladkakorna låter som om jag skulle kunna sluka hela satsen själv :)

♥♥♥♥♥ Mari i Marieholm

Anonym sa...

Oj oj, vilket gott bröd Lisbeth, har precis förgyllt morgonen med att baka detta recept. Saftigt och gott med äpplena i, det lär bli en hel del repriser på detta!
Tack för att du tog dig tid att svara på mitt brev, blev jätteglad och jag skall absolut ha dina goda råd i åtanke!
Nu har jag oxå trillat in i bloggvärlden..., hälsa gärna på mig!
Kram
Marianne i Dalsland