torsdag 16 april 2009

Kanelskorpor!

Goda knapriga kakskorpor med mild smak
av kanel...
Vispa 2 ägg med 2 dl strösocker pösigt, tillsätt 80 gram smält smör, 6 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver. Blanda ordentligt.
Rulla ut degen i tre längder, platta till något och lägg på en bakplåtpappersklädd plåt.
Pudra över lite kanel.
Grädda i ca 12-15 minuter i 200 grader.
Ta ur och skär skorpor med vass kniv. Ställ in i ugnen igen på 75 grader i ca 30 minuter.
Lycka till!
Lisbeth



5 kommentarer:

Tina i Falun sa...

Å vad detta låter smaskigt till en kopp the eller kaffe, måste nog prova att baka skorpor i dag, blir så sugen när man kikar in på alla dina godsaker varje dag. Du är ju helt otroligt fantastisk som delar med dig så generöst till oss andra hemmabagare:o)
Ha det så gott........kram.....TINA

åsa - hello sugar! sa...

Ja, det låter gott som vanligt!! Lisbeth, du borde ju verkligen skriva en receptbok!

♥ Fyra årstider sa...

Det var ett tag sedan jag bakade nu..blir sugen igen.
Kram Lotta

Tina i Falun sa...

Sitter just nu med en god kopp kaffe och en underbart god nybakad skorpa. Dessa påminner mig om små runda skorpor som jag åt när jag var liten, min pappas favoriter. Jag tog i lite kardemumma i degen i dag, också, det var riktigt gott. Supertack för ditt alltid lika härliga och goda recept.
Jag säger som andra här på tråden, du bör ju absolut satsa på en "bagarstugans receptbok", den skulle gå åt som smör i solsken. Du är ju helt fantastiskt duktig med dina recept.

kram............TINA

jättenöjd rebecca sa...

Dessa blev helt underbara!