söndag 19 april 2009

Kladdkaka med härlig kolasås!

En härligt kladdig kaka
med en kanongod och
enkel kolasås!
Vispa 3 ägg med 2,5 dl strösocker pösigt, tillsätt 100 gram smält smör tillsammans med 1 msk vaniljsocker, 1 dl kakao, 1 tsk bakpulver och 2 dl vetemjöl. Blanda väl.
Häll i springform och grädda ca 15 minuter i 200 grader.
Låt kallna kvar i formen.
Koka en liten oöppnad burk kondenserad mjölk (297 gram tror jag det står på de burkarna!)
i en kastrull med vatten som täcker burken. Fyll på vatten allteftersom, burken ska vara täckt hela tiden. Det tar ca 40 minuter. Låt kallna innan du öppnar burken.
Häll över kolasåsen på kakan och låt gärna den stå över natten i kylen.
Ta ur springformen till serveringsfatet...
En perfekt och len kolasås
som passar även till tårtor
eller glassen...
Lycka till!
Lisbeth

11 kommentarer:

Pernilla sa...

räcker det med 40 minuter? jag brukar koka kondenserad mjölk i 2-3 timmar, men det behövs alltså inte? det känns som jag slösat bort många timmar av mitt liv nu ;)

Margareta sa...

Vart i butiken ska man titta efter kondenserad mjölk? Måste ju prova eftersom det låter så enkelt. Ha en bra dag!

n o r d i n g å r d e n sa...

Kolasås! Jissis, alltså, kola, citron, maräng och vit choklad är nog de tillbehör jag gillar mest: )
Disskutionen ovan är dessvärre överkurs för mej: )

Soliga Jämthälsn!

My sa...

Åhh det där såg helt sjukt gtt ut!!! :D

åsa - hello sugar! sa...

ja det där såg otroligt gott ut. det där med kokt kondenserad mjölk ska jag helt klart prova!!

Lisbeth sa...

Hej!
Kondenserad mjölk finns vid baktilbehören eller på hylla för utländsk mat, då med arabisk text. Men det är samma märke i grunden, den med arabisk text är billigare!
Jag brukar koka ca 40 minuter. Vill man ha den ännu tjockare så koka burken längre!
Ha det gott!

Lisbeth

✿Ewa sa...

Men ojojoj så gott! Nu vet jag precis vad väninnorna ska få till efterätt på fredag :).
Tack!

Anns Gröna sa...

Sitter just nu och njuuuuter av en bra film och din fantastiskt goda äpplekaka med kokos. Sådan njutning trodde jag nästan inte fanns!
Kram
Ann

Marie sa...

Den e ju hur god som helst ;O)
Å jag gjorde den glutenfri
Ha det sååå bra
Kramar Marie

Lisbeth sa...

Vad duktig du är Marie! Är så övertygad om att det inte bara smakade gott utan också blev så fint!
Kul att den funkade glutenfritt!
L

Marie sa...

Jodå Kollegorna fick vara försökskaniner he he. Men jag hade ju ätit själv innan =) o den var jätte god. Å de sa den var god iaf ;O)
Kram