torsdag 2 april 2009

Ljusa matbrödsbullar!


Goda och saftiga kuvertbröd,
lika goda till frukost
som till maten.
Blir några med ost på och några med blåa vallmofrön,
efter önskemål!

Smält 75 gram smör och tillsätt 5 dl mjölk. Låt det bli fingervarmt.
Lös upp 1 pkt jäst i degspadet, tillsätt 2 tsk salt, 2 tsk socker och 10-11 dl vetemjöl.
Blanda väl.
Låt jäsa i ca 30 minuter.

Baka ut bullar, det blir ca 15 st. Rulla dem i önskad dekoration...Här blåa vallmofrön och ost.
Låt jäsa ca 20 minuter ytterligare på plåten.

Grädda i 12 minuter i 225 graders varm ugn.
Ätes med fördel lite ljumma...
...så smöret smälter...

Lisbeth


7 kommentarer:

rosenskära sa...

Jag är verkligen bakgalen just nu! Häromkvällen blev det tekakor och idag blir det kanelbullar. Älskar dofterna och att man inte kan stressa degen.

Kramar/Lena

Unknown sa...

På förmiddagen funderade jag om jag skulle baka lite bröd. DET va åratal sedan, erkänner jag.. Men så kom lite saker emellan, så det ha inte blivit av än. Men så dök det här receptet upp, DET måste jag ju prova! Tack. Häromdagen gjorde jag lime o vit chokladpajen, ditt recept, Mmmm.. jättegod! Äldsta sonen som inte ä så förtjust i det syrliga tyckte om den jättemycke! Tack för dina härliga recept! Ha det gott. Kram Lenita

Unknown sa...

...glömde fråga.. har du nått recept på lite mörkare bröd (nyttobröd) som du kan dela med dig av? Som du förstår ä jag lite dålig på o baka just bröd,ler, därför våga jag fråga dig för dina andra recept ä så bra. Jag vågar mig inte på nå konstiga svåra recept. Men dina ä så himla bra, därför frågar jag. Kram Lenita

n o r d i n g å r d e n sa...

Huuuungrig, inte belv det bättre av att se detta goda matbröd...

"Te-tävling" hos mej: )

Mari.

Målargården sa...

Måste snart baka bullarna med pinjenötter och vit choklad igen. Barnen tjatar verkligen efter dem. Detta brödet såg verkligen smarrigt ut men just nu är jag lite inne på att hitta ett bra bröd bakat av sur deg. Har du nått sånt får du gärna dela med dig.
Ha en mysig helg/ Kram Eva-Mari

Unknown sa...

Tack för tipset-om att byta ut mjölet. Verkar inte svårt, så då testar jag det :) Ha det gott. Kram Lenita

mig & alice sa...

Mmmmm, älskar rabarber i alla former!!
Har fått in rabarbermarmelad med kanel i butiken...tog hem den och rostade bröd och bara njööööt :-).

Ville kika in och önska dig en härlig helg.
Kraam
Melinda