Havrekakor med russin är
försvinnande gott!
Så här gjorde vi idag!
Blanda 200 gram rumsvarmt smör med 2,5 dl strösocker, 1 msk vaniljsocker, 1,5 tsk bikarbonat, 4-5 dl havregryn och 2 dl vetemjöl. Tillsätt ca 2 dl russin, eller annan torkad frukt i småbitar om du vill. Risentas musliblandning med torkad aprikos och kokosflagor fungerar också jättebra!
Blanda till en kakdeg.
Rulla ut bollar, lägg på bakplåtspapper. Det blir 25-30 st av satsen beroende på hur stora du vill ha dem förstås...
Grädda i 10-12 minuter i 175 grader.
Låt kallna/stelna på plåten.
Till kvällsteet eller den
varma chokladen!
Lisbeth
7 kommentarer:
Hej! Min mamma inspireras mycket av din blogg och brukar tipsa mig om recept härifrån. Nu har jag lånat ett recept från dig på "vit chokladfudge med pistagenötter" och lagt upp på min blogg. Självklart har jag länkat till dig. Jag hoppas det är okej? Annars kan jag ta bort receptet. MVH. Maria
Hej...Går alltid bra att länka.
Tack för uppskattningen.
Lisbeth
Hej Lisbeth!
Återigen har jag funnit stort nöje i att titta in på din blogg. I går fick jag ihop tre underbart goda kakor med inspiration från dig - saffransbullar med vaniljfyllning, havrekakor med russin och helt fantastiska vanilj- och kolapinnar.
Mvh
Ann
De här kakorna låter jättegoda, jag gillar allt med havre i! Jag kanske också bakar dem och länkar till din jättefinablogg.... :-)
Mmmmmmmmmm ja det blir nog till att baka...
Underbart som vanligt!!
//Jeanette
Tack tack vad glad jag blir för alla era goa kommentarer!
baka lugnt! ;)
Kram
Lisbeth
Jättegoda och enkla att baka!
Skicka en kommentar