lördag 5 december 2009

Havrekakor med russin!


Havrekakor med russin är
försvinnande gott!
Så här gjorde vi idag!

Blanda 200 gram rumsvarmt smör med 2,5 dl strösocker, 1 msk vaniljsocker, 1,5 tsk bikarbonat, 4-5 dl havregryn och 2 dl vetemjöl. Tillsätt ca 2 dl russin, eller annan torkad frukt i småbitar om du vill. Risentas musliblandning med torkad aprikos och kokosflagor fungerar också jättebra!
Blanda till en kakdeg.
Rulla ut bollar, lägg på bakplåtspapper. Det blir 25-30 st av satsen beroende på hur stora du vill ha dem förstås...
Grädda i 10-12 minuter i 175 grader.

Låt kallna/stelna på plåten.

Till kvällsteet eller den
varma chokladen!

Lisbeth

8 kommentarer:

Maria sa...

Hej! Min mamma inspireras mycket av din blogg och brukar tipsa mig om recept härifrån. Nu har jag lånat ett recept från dig på "vit chokladfudge med pistagenötter" och lagt upp på min blogg. Självklart har jag länkat till dig. Jag hoppas det är okej? Annars kan jag ta bort receptet. MVH. Maria

Lisbeth sa...

Hej...Går alltid bra att länka.
Tack för uppskattningen.
Lisbeth

Anns Gröna sa...

Hej Lisbeth!
Återigen har jag funnit stort nöje i att titta in på din blogg. I går fick jag ihop tre underbart goda kakor med inspiration från dig - saffransbullar med vaniljfyllning, havrekakor med russin och helt fantastiska vanilj- och kolapinnar.
Mvh
Ann

Helena S sa...

De här kakorna låter jättegoda, jag gillar allt med havre i! Jag kanske också bakar dem och länkar till din jättefinablogg.... :-)

Jeanette sa...

Mmmmmmmmmm ja det blir nog till att baka...
Underbart som vanligt!!
//Jeanette

Lisbeth sa...

Tack tack vad glad jag blir för alla era goa kommentarer!

baka lugnt! ;)

Kram
Lisbeth

Anonym sa...

Jättegoda och enkla att baka!

disa sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色