som variation till den vanliga bruna!
Här lite juligt i hjärtform...
Smält 150 gram smör och låt 150 gram vit choklad smälta ner i smöret.
Blanda 3 ägg, 2 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker och smörblandningen. Tillsätt 2,5 dl vetemjöl.
Blanda allt väl.
Bred ut i liten långpanna, eller grädda i en vanlig springform.
Grädda i ca 15 minuter, 200 grader.
Den ska vara rätt kladdig, stelnar efter något.
Ta ur hjärtformar med pepparkaksmått när den kallnat om du vill.
(vi spar det som blir emellan hjärtana också, blir små smaskiga smulor för den som inte orkar ett hjärta!)
Gott med grädde förstås..
Pudrar du kanel på blir det en annan
smaklig kaka...
Lisbeth
7 kommentarer:
Kanonrecept! Ska testas nästa vecka minsann ;)
Gottigt det ser ut... måste jag så klart testa!
Ha det gott, kram Marie
mmm vad gott o snyggt !!Det ska prövas!!=)
Nej men oj, hur gott lät inte detta, och så kul med hjärtformen! Nu längtar jag också minst lika mycket efter dina saffranbsbullar där upp i toppen, med vit choklad, gudomliga...... runt -30 c här utanför stan igår, brrrr, och gissa om jag längtar hem nu, åkte den 5e, kommer ´hem den 22a ,kommer fara som ett skållat troll när jag kommer hem då! : ) Ha en bra helg, trots mycket jobb kan jag tänka... Mari.
Den här kladdkakan ska jag testa att göra ikväll. :D Ser supergod ut och det ska bli spännande att smaka.
Hej och God Jul!
Mmmmm dom här kakorna ser goda ut. Något att pyssla med under kalla dagar.
Jag kikar in här och försöker ge min man lite mer inspiration, han är nämligen bagare, kanske han kan göra något annat än GI-bröd..Stora kramar och tack för en härlig blogg som sätter smaklökarna i arbete. Siv
SÅÅÅ jätte gott måste jag säga!! Alla borde testa den vita kladdkakan :)
Skicka en kommentar