Alla, inte bara barnen, gllar den här varianten på rulltårta...
Vispa 4 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker. Tillsätt 1 msk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver, 3 msk kakao och 1 dl potatismjöl.
Blanda ordentligt.
Bred ut på bakplåtsppersklädd långpanna.
Grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter.
Stjälp upp på sockrat papper.
Låt kallna.
Vispa 150 gram rumsvarmt smör med 1 äggula, 2 msk vispgrädde, 3 dl flosocker, 1 tsk vaniljsocker och ca 100 gram hackad daim.
Bred fyllningen över den kalla botten. Doppa slickepooten i hett vatten då och då så går det lätt...
Rulla ihop från långsidan.
Låt ligga kallt en stund.
FIKADAGS!
Lisbeth
8 kommentarer:
Åhhh vad smarrigt det ser ut.Önskar dej en skön lördag varmkram Rita ♥
Å vad gott det låter! Choklad är min favorit! Mvh. Annika
En dajmrulleskiva till kaffet tack, nej två förresten! Trevlig helg!!!
Mamma mia vilket smarrigt recept, det blir en tur till butik och handla hem vissa ingred.
Nejmen gud så god den ser ut!
Den ser riktigt god ut. Mums! Tack snälla för alla glutenfria recept du delar med dig av.
Kramis/Heléne
MMmm vilken härlig blogg:) en ny favorit! Denna skulle jag nog tom kunna lura i min sambo som inte ens gillar rulltårta;)
Tänkte passa på att tipsa om en tävling på min blogg, du kan vinna underbara bakprodukter från mikadesign.
http://maddesmumms.blogg.se/2010/march/tavling-i-sammarbete-med-mikadesignse.html
Vad mumsigt det ser ut. Den ska jag prova göra i helgen!
Skicka en kommentar