Ett mycket gott bröd till maten, att rosta,
att göra bruschetta på...
Går så bra att frysa!
Blir två bröd av den här satsen.
Blanda 1 liter fingervarmt vatten med 1/2 pkt jäst och 15 dl vetemjöl. Låt stå i degbunken och jäsa i ca 1 timme.
Tillsätt 1 msk salt, 1/2 dl olivolja och 1 äggvita. Rör runt och tillsätt sedan ca 6 dl vetemjöl och 6 dl grahamsmjöl. Blanda väl.
Ta upp och låt jäsa på bakbordet i ytterligare 20 minuter.
Knåda degen i lite mjöl...
Dela i två delar, jag brukar grädda 1 bröd i en avlång brödform och den andra samtidigt bredvid på bakplåtspappersklädd plåt. Eller så gör du baugetter.....
Låt jäsa i ca 20 minuter på plåten.
Grädda i 250 grader i 20 minuter, stäng av ugnen och "grädda" ytterligare i 20 minuter.
Jag brukar då lyfta ur brödet om jag bakat i bakform försiktigt och låta det stå utan formen de sista 20 minutrarna.
Låt svalna........
En sådan brödbit att bara doppa i
en god olivolja, en smaskig
balsamico och lite gott
kallt vitt vin...
...Njutning!
Lisbeth
6 kommentarer:
Hej Lisbeth!
Mmm det låter gott!
Idag bakade jag lite cupcakes med citronfrosting, snart dags för fika =)
Grattis att du också skall proffsblogga (som Mari), jätteroligt! Jag kommer såklart att kolla in där också =)
Kram
Mia
Hej Lisbeth ännu ett super recept, jag är glad för alla brödrecept du levererar, jag bakar nämnligen allt matbröd själv så nya recept är alltid välkomna.
Åh vad hungrig jag blir när jag scrollar igenom alla goa recept! Jag har ändå nyss ätit lunch :S
Kram /Therese
Hej! Slängde inom! Jag gifte mej på Röros; svensk vigsel i Röros fina kyrka. (på tal om din svärmor ¨här i marginalen)
Suveränt recept! Stort tack. Ska tipsa om det på min blogg.
Kram Lotta
Halloj!
Bakade ditt Lantbröd och det gick åt som smör så nu har jag gjort en laddning till.
Superbra recept allihopa..
Mvh Camilla
Skicka en kommentar