Mycket god kaka
med rejäl kanelsmak...
Bakas med gräddfil och blir mycket saftig och hållbar!
Vispa 150 gram rumsvarmt smör poröst med 2,5 dl strösocker. Tillsätt 2 ägg och vispa lite till.
Blanda ner 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bikarbonat, 2 dl gräddfil och 3,5 dl vetemjöl.
Rör om väl.
Häll hälften av smeten i en springform.
Blanda 1 dl strösocker och 3 msk kanel, strössla hälften över kaksmeten.
Bred ut resten av smeten över kanelblandningen och avsluta med resten av blandningen!
Grädda i ca 40-45 minuter i 175 grader.
Låt kallna...
Bara rakt upp och ner,
eller en klick grädde ;)
Lisbeth
6 kommentarer:
Ja, är inte detta en gammal goding??
Jag har en goding till dej i min blogg också... fast den går inte att äta. Men god ändå!
MVH från en som blir sååå inspirerad av din blogg!
Trevlig helg önskar Camillha
http://himlenrunt.blogspot.com
Åhh, det låter ju super gott!! Tackar för receptet det ska vi ha till kvällsfikat!!
Tack för alla dina underbara recept som du delar med dig.. Vi har provat många och kikar in ofta hos dig och kollar om du har något smaskens att bjuda på!!
Mvh Milla
Älskar kanel! Receptet på dumlenoblesser var superlyckat! Tack för alla goda recept, kram Eva.
Hej!
Provade kakan och den blev jättegod! Tusen tack för receptet!
Ha en trevlig helg
/Karin
Den skriver vi av, har gräddfil i kylen som jag inte vet vad jag ska göra av.
Detta blir perfekt.
Vilken god kaka! Jag hade ingen gräddfil utan bakade på lättyoghurt, det gick bra det också. Tack för receptet!
Skicka en kommentar