Koka upp 2 dl rågkross med 2 dl vatten. Låt koka ca 4-6 minuter. Dra åt sidan, låt svalna något. Tillsätt sedan 5 dl ljummet/kallt vatten så krosset blir fingervarmt.
Lös upp 1 pkt jäst i degspadet och tillsätt 2 tsk salt, 2 rivna äpplen, 2 msk matolja och 3 dl grahamsmjöl. Sedan bakar du i rågsikt tills det blir en bra deg, inte för fast...det brukar bli ca 7-9 dl sikt. (Funkar bra med siktat dinkel med...)
Lät jäsa i bunken i 40 minuter.
Ta upp och knåda på bordet en stund, ha inte i speciellt mycket mer mjöl...
Forma ca 6-8 stora brödkakor på två plåtar. Jäs i 25 minuter.
Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna...
Så goda med messmör!
Packa en matsäck och ut & njut av
kombinationen
sol & snö
medan Du kan!
Lisbeth
5 kommentarer:
Tack för receptet, det passar mig alldeles utmärkt,i morgon blir det baka av
Vilket gott bröd...måste provas trots att snön här snart gett upp.
Anna-Lena
åh vilket otroligt gott bröd detta verkar vara, det måste jag nog ta och prova en dag!
Messmör e gott;)
Allt ser så fantastiskt ut!
Kram irene
Lät jättegott, och enkelt!
Skicka en kommentar