lördag 5 februari 2011

Choklad & Marängpaj!


En så god paj blir bra till helgfikat!
Med smak av kladdkaka, len maräng och en god pajbotten...
Mmmm!

Gör en pajdeg bestående av 125 gram rumsvarmt smör, 1 tsk vanlijsocker, 3 dl vetemjöl, 0,5 dl strösocker och 1 äggula.
Tryck ut i en springform.
Förgrädda i ca 12 minuter i 200 grader.
Smält 100 gram smör, lägg i 200 gram god mörk choklad och låt smälta ihop.
Vispa 1 helt ägg och 3 äggulor (spar vitorna) tillsammans med 1,5 dl strösocker pösigt. Tillsätt 1 tsk vaniljsocker, 1 msk sirap och 0,5 dl vetemjöl. Blanda sedan i smör och chokladblandningen, rör runt.

Häll smeten i det förgräddade pajskalet.
Grädda i ugnen på 175 grader i 15 minuter.
Vispa 3 äggvitor till marängsmet, tillsätt 2 dl strösocker och vispa det riktigt fast.
Klicka eller bred försiktigt på marängen på chokladen. Grädda ytterligare ca 20 minuter i lite svalare ugn, ca 150 grader.

Låt kallna innan du tar ur pajen ur formen.

Behövs ingen grädde eller glass...
Bara så underbart god som den är!

Ha en skön helg!
Lisbeth

6 kommentarer:

Hem och Harmoni Marie sa...

Låter ju verkligen mumsigt! Tack för receptet.

Ha en go kväll, kram Marie

bakom berget sa...

Det låter som om den skulle passa utmärkt gott till söndagsfikat!
Tack snälla för receptet.
Kram Åsa.

M A T B L O G G E N sa...

Låter jättegott!

Vi har bakat en god jordnötspaj - som också är gott till fikat!

http://pernillawahlgren.se/bloggar/jennys-matblogg


Trevlig vecka

Lilla huset på prärien sa...

Gud så ljuvlig! Jag tror knappt att det är sant... tänk att få sätta tänderna i den där...

Kram Jenny

maja...Style & Life by Leia sa...

Jisses vad god den ser ut att vara.....ja det låter ju gott också:)

En liten fråga....tror du att det går att byta ut vetemjölet mot potatismjöl i pajskalet? Vi ska ha kalas i helgen men en av gästerna är glutenallergiker. Skulle bli väldigt tacksam om du ville komma in å svara hos mig så att jag inte missar svaret:)

Kram

hummingbird sa...

Jag har bakat denna till min mor idag på mors dag! Tack för recept och härlig blogg!