
Den här "tårtan" är alltid lika
uppskattad!
Så syrlig, frisk och underbart, makalös god!
Gör en bottendeg av 125 gram rumsvarmt smör, 2,5 dl vetemjöl, 0,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker. Tryck ut degen i en springform. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Vispa under tiden 3 ägg och 2 dl strösocker pösigt.
Tillsätt rivet skal och saft av tre citroner och 0,5 dl vetemjöl. blanda allt.
Häll i det förgräddade skalet.
Grädda i 200 grader i ytterligare ca 10-12 minuter. Degen ska vara lös, den stelnar efter något. Men ska vara krämig.
Sikta över rätt mycket florsocker, ca 1 dl och låt kallna.
Den står sig flera dagar.
Färska jordgubbar eller hallon!
Mmmmm...
Lisbeth
5 kommentarer:
Skickar en liten hälsning i den här varma årstiden =) burr burr. Ska snart ta och baka världen goaste Kolakakor a la Bagarstugan. Ha det gott. //Maria
...den som inte gillar den är inte mänsklig=) Den är bara sååå god!!! Men du är nog den som kan göra den allra bäst, det är inte bara så bara....Vi hörs kompis!! Mari.
Det låter otroligt gott!/KataM
Mmmmm, den måste jag prova.
Minns jag åt citronpaj någonstans café. Och fick se du skrivit recept om det. Vad bra!
Det var gott allting du har i blogg hihi!
Trevlig dag /Lotta
Kanongod tårta.
Tack för alla bra recept.
//E
Skicka en kommentar