lördag 19 februari 2011

Makalösa Citrontårtan!


Den här "tårtan" är alltid lika
uppskattad!
Så syrlig, frisk och underbart, makalös god!
Gör en bottendeg av 125 gram rumsvarmt smör, 2,5 dl vetemjöl, 0,5 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker. Tryck ut degen i en springform. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Vispa under tiden 3 ägg och 2 dl strösocker pösigt.
Tillsätt rivet skal och saft av tre citroner och 0,5 dl vetemjöl. blanda allt.
Häll i det förgräddade skalet.
Grädda i 200 grader i ytterligare ca 10-12 minuter. Degen ska vara lös, den stelnar efter något. Men ska vara krämig.
Sikta över rätt mycket florsocker, ca 1 dl och låt kallna.
Den står sig flera dagar.

Färska jordgubbar eller hallon!
Mmmmm...

Lisbeth


5 kommentarer:

Smått å Gott sa...

Skickar en liten hälsning i den här varma årstiden =) burr burr. Ska snart ta och baka världen goaste Kolakakor a la Bagarstugan. Ha det gott. //Maria

Nordingården sa...

...den som inte gillar den är inte mänsklig=) Den är bara sååå god!!! Men du är nog den som kan göra den allra bäst, det är inte bara så bara....Vi hörs kompis!! Mari.

Anonym sa...

Det låter otroligt gott!/KataM

En doft av hemmets ting sa...

Mmmmm, den måste jag prova.
Minns jag åt citronpaj någonstans café. Och fick se du skrivit recept om det. Vad bra!

Det var gott allting du har i blogg hihi!

Trevlig dag /Lotta

Anonym sa...

Kanongod tårta.
Tack för alla bra recept.
//E