tisdag 22 februari 2011

De godaste Kanelbullarna!

Vad slår en nybakad Kanelbulle???
Inte mycket.
Här är mitt recept!
Smält 100 gram smör i en kastrull, tillsätt 5 dl mjölk, låt bli fingervarmt.
Lös upp 1 pkt jäst i en degbunke tilsammans med degspadet.
Tillsätt 1 tsksalt, 1 dl strösocker, 1 tsk malen kardemumma och ca 11-12 dl vetemjöl.
Degen ska vara rätt lös för saftiga bullar.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Ta upp på mjölat bakbord, knåda inte in mer mjöl, tryck ut till en rektangel.
Bred på en fyllning bestående av 100 gram rumsvarmt smör, 1 dl strösocker och 2 msk kanel.
Vik ihop dubbelt, skär drygt centimeterbreda remsor som du snurrar till en bullknut och lägger på ett bakplåtspapper eller lägger i bullformar.
Jäs ytterligare i 25 minuter.
Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker.
Grädda i ca 10 minuter i 225 graders varm ugn.
Låt svalna på plåten.
Ätes alldeles nybakta helst!
Men funkar bra att frysa förstås,
hälsar Lisbeth.

6 kommentarer:

Fuat Gencal sa...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla.

Nordingården sa...

...blev bara så nyfiken på kommentaren ovan och blev tvungen att översätta den, han säger det ser aptitligt ut, och jag kan inte annnat än hålla med=) dem och en liter kall mjölk!!! Mari.

Anonym sa...

Jättegoda bullar, vi bor utomlands och det är svårt att få till de så där riktigt svenska men igår lyckades det. TACK!

Sandra drömkaka sa...

Ja nybakta bullar är ju för gott :) ! Har nyss bakat en underbar butterkaka och snurror med vaniljkräm och kanelfyllning, galet gott :)

Norr om Köpenhamn sa...

Dina kanelbullar ser alldeles fantastiska ut :o) Till dem vill jag gärna ha en stor kopp varm choklad!
Ska prova att snurra mina nästa gång ;o)

Ha en skön kväll!
Kram Ulrika

Målargården sa...

Mmmmmmmums! Så goda de ser ut. Här har vi vad vi kallar Målargårdsbullar...också försvinnande goda. Barnen, hm...Ungdommarna (heter det ju nu) älskar när mamma har bakat och snabbt så försvinner hälften..=O). Fast det är väl meningen! Ha en trevlig helg! / Kram Eva-Mari