Nu kommer det en godiskaka som lördagstips!
En slags biskvi som är gudomlig till en god cappuccino...
Vispa 3 äggvitor till marängkonsistens, tillsätt 1 dl strösocker och vispa lite till.
Riv 200 gram mandelmassa grovt och vispa ner. Blanda väl.
Klicka ut på bakplåtspapper ( ca 1 msk smet i varje klick) blir ca 20 st av den här satsen.
Grädda i 10 minuter i 200 grader. De ska få lite färg, men passa så de inte bränns...
Låt kallna på plåt innan de lossas. Vänd undersidan upp.
Bred på en kräm bestående av:
100 gram rumsvarmt smör, 100 gram nougat, 1 dl florsocker, 3 msk vispgrädde, 1 äggula och 1 tsk vaniljsocker. Allt vispas en bra stund så det blir riktigt fluffigt!
Klicka ut ca 1 msk smet på de kalla biskvierna. Bred ut med slickepott, hur noga avgör du själv!
Ställ en liten stund i kylen, så smörkrämen stelnar.
Smält under tiden 200 gram vit choklad i vattenbad eller i micron.
Pensla på den vita chokladen på krämen. Men snabbt, annars smälter krämen...
Förvaras i kylen, eller frysen ( de är lika goda lite halvfrysna...tyvärr...)
Mumsa på kära vänner
& ha en skön helg!
Lisbeth
5 kommentarer:
Hej! Så gott det såg ut. Men är de inte svåra och göra? Fast du är ju så bra på sånt! Jag har fastnat för bröden med rågkross och honung. De blir alldeles suveränt goda! Må så gott och en fortsatt trevlig helg. // Maria
Hej!
Som tack för dina underbara recept och vackra foton så har du något att hämta hos mig!
Kram,
Lena
Mmmm... det vattnas i munnen på mig! Så himla gott!
Och du... den där bilden i högra kanten... turkost vatten... åhhhhhhh! *drömma, drömma, drömma*
Kram Jenny
kikar in en snabbis och konstaterar, mmmm så himmelskt gott det såg ut och lät!!! Trevlig helg!! Mari.
Goda men de flöt ut...alldeles för mycket äggvita i förhållande till mandelmassa.
Skicka en kommentar