Goda matbrödsbullar du bakar snabbt!
Lös upp 1 pkt jäst (50 gram) i 6 dl ljummet vatten. Tillsätt 2 msk olja, 1 tsk salt, 1 dl rostade sesamfrön, 1 dl havregryn och ca 9-10 dl vetemjöl.
Blanda till en bra deg.
Jäs i 30 minuter.
Baka ut ca 12-15 bullar, jäs ytterligare ca 20 minuter.
Grädda i ca 12 minuter i 225 grader.
Mmmm!
Lisbeth
3 kommentarer:
Percis sådär ska ett recept se ut, kort och lätt och så ska resultatet vara läckert förstås!
Skulle aldrig kunna bli en GI-ätare, jag älskar doften av nybakat för mycket!
Stor kram/Lena
Toppen!
Ibland behövs det ett bröd som går snabbt att göra :)
Kram Mari i Marieholm
Hej!
Ja visst är det härligt med doften och smaken av ett nybakat bröd!
Underbart!
Må gott!
Lisbeth
Skicka en kommentar