fredag 30 januari 2009

Grova Lingonbröd med kross

Gott saftigt lite grövre bröd...
Koka upp 3 dl vatten med 2 dl rågkross, låt koka 10 minuter. Ställ åt sidan för att svalna något. Tillsätt efter en stund 3 dl kallt vatten och låt bli fingervarmt.
Lös 75 gram jäst (1,5 pkt) i det avsvalnade degspadet. Tillsätt ca 1 dl lingon, 2 tsk salt, 2 msk matolja och 3 dl grahamsmjöl. Blanda väl, tillsätt 3 dl fullkornsdinkel och ca 6 dl vetemjöl.
Jäs i ca 30 minuter, baka ut till ca 15 st bullar. Jäs ytterligare ca 20 minuter.
Grädda i 12 minuter 225 grader.
Lingonens syrlighet passar bra till en god ädelost!
Lycka till!
Lisbeth

3 kommentarer:

Jeanette sa...

Åhhhhhhhhhh, men du mums, det måste jag prova!
Har du stängt Cafét nu, eller vem bakar du allt härligt åt!
//Jeanette

PÄRLOR av SKROT sa...

Hejsan!! du har fått en award av mej för din mysiga och annorlunda blogg kika in på min sida och så får du bestämma hur du vill göra med den Kramar Sussie

Drömmar och verklighet sa...

Oj oj oj så mycket gott här fanns att se på ! Och så trevligt med recepten till alla godsakerna Här kommer jag hitta massor av tips Tusen tack för detta/ Carina