Det fanns lite rester i skåpet av pinjekärnor och pistagenötter efter julen,
så blev denna kakan till!
Vispa 2 ägg pösigt med 1,5 dl ljust muscovadosocker och 1 dl strösocker. Tillsätt 100 gram smält smör, 2 tsk vaniljsocker, 0,5 msk bakpulver och 3,5 dl vetemjöl. Blanda väl.
Häll i springform. Strö över ett par dl frusna hallon.
Grädda 25 minuter i 175 grader.
Smält 75 gram smör och tillsätt 2 msk mjölk, 1 msk vetemjöl, 2 msk sirap, 1 dl strösocker och ca 0,5 dl vardera av pinjekärnor och pistagenötter. (Du kan ta det du har av nötter eller mandel...)
Låt sjuda på svag värme medan kakan gräddas.
Efter 25 minuter tar du ut kakan och häller över kolasåsen, ställ in i 8-10 minuter till, höj temperaturen på ugnen till 200 grader.
Håll lite koll, det ska bara krispa till sig och inte bli för brunt!
Låt svalna och ta ur formen...
God som den är eller med vispgrädde
(någon som listat ut att jag tycker bra om vispgrädde?!)
Lisbeth
8 kommentarer:
Hjälp vad gott det låter! Det känns som att jenasen krymper i linningen bara jag läser receptet...
Ha det gott Lisbeth!
/L
Hej!
Det där såg ju inte helt fel ut. Du kan du! Må så gott. Kram Maria
Åh vilken god kaka den här verkar vara!
Får baka den här någon dag! :-)
Kram, Jennie
Men så gott, och kolasås, som jag älskar! Jag är inte så "gräddig" utav mej, men gillar så mycket ändå så det räcker och blir över, men gärna en extra klick kolasås på min tallrik: ) Mari.
Mmmm kolasås går ju till allt!
( & grädde förstås...)
L
Ah vilka frestelser. detta måste jag prova. Vilka recept
Får jag lägga till din blogg hos mig?
Ha en fortsatt bra dag
Gunilla
Hej hallo.
Vi brukar följa din blogg och nu får du en award av oss.
Du får göra vad du vill med den.
Ha en bra dag
Lisbet och Lena
Mums vad gott... måste genast spara receptet :)
Skicka en kommentar