torsdag 15 januari 2009

Smaskig Toscakaka

Den lilla figuren är en hund hälsar den 8 åriga tillverkaren.
Blev en saftig & god toscakaka idag!
Ska gärna var lite kladdig mot mitten och härligt knäckig ut i kanten...
Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker pösigt, tillsätt 100 gram smält smör och 2 msk mjölk. Vispa ihop och ha sedan i 3,5 dl vetemjöl, 1 msk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver. Blanda väl.
Häll i springform.
Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.
Gör under tiden toscasmeten.
Smält 75 gram smör och tillsätt 1 dl vispgrädde, 2 msk vetemjöl, 100 gram flagad mandel och 1,5 dl strösocker. Sjud ihop på låg temperatur.
Häll över kakan efter 25 minuter. Höj temperaturen till 200 grader och grädda till fin färg max 10 minuter till.
Den högre tempen gör att kakan förblir lite "ofärdig" inuti med ett knäckigt gott täcke.
Ljuvlig kaka med härlig gammeldags smörsmak!
Alltid äkta smör och äkta vispgrädde, jag tror inte på ersättningar och fusk.
Vår kropp kan inte bryta ner alla "light"produkter och ingredienser.
Carpe Diem!
Lisbeth

4 kommentarer:

Anonym sa...

hej håller helt med dig om att det ska va riktigt smör o riktig grädde

rosenskära sa...

Den här ska jag baka till Jenny (Lilla Huset på prärien) när hon fyller år på söndag! Vi är lika stora kakmonster båda två!

Och SJÄLVKLART smör och vispgrädde och riktigt socker...

Kram/Lena

n o r d i n g å r d e n sa...

Å, jag bara älskar toscakaka! Helt riktigt, inget light, lev här och nu! Det är nog onyttigare med det onaturliga på sikt. Om man vill leva länge alltså. Hälsa 8-åringen att det var fin hund!

Mari i Lappland: )

Marianne sa...

Såg gott ut det där. Jag älskar tosca i alla former. Allt med nötter och mandel för den delen. Jag tror också på det natutliga och smör och grädde är gott. Det är så spännande att kika in här och se vad du "bjuder" på. Tack!