fredag 13 februari 2009

Äppel & tranbärsmuffins



En härlig smak får dessa goda, saftiga muffins av råsockret Muscovado.
Man kan ersätta det med farinsocker om man vill...

Vispa 125 gram rumsvarmt smör med 1 dl farinsocker, 1 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker poröst.
Tillsätt 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 0,5 dl vispgrädde.
Blanda väl.
Skeda upp i ca 8 mellanstora muffinsformar, gärna i muffinsplåt.
Skär 1 litet äpple i bitar och tryck ner i muffinsarna, fördela några torkade tranbär över alla.
Blanda 1 msk smält smör med 2 msk muscovadosocker och 1 msk vetemjöl och strössla över muffinsarna.

Grädda i 200 grader ca 15 minuter, de är goda om de är något ogräddade i mitten.

En klick grädde på och det är bara att hugga in!

Lisbeth

4 kommentarer:

Anns Gröna sa...

Åh, vilken blogg!
Hit kommer jag ofta - tack för alla uppslag när baklusten slår till.
Hälsn
Ann

Jennie/Kalasgott sa...

Åh vilka goda muffins du bakat! Skall testa dessa jag med! :-)

Anonym sa...

Tack för alla riktiga recept, inte bara mesiga light varianter på allt.

leila sa...

Ser ju fantastiskt goda ut de här! Måste jag testa. Älskar muscavadosocker! //Leila/leilabakar