torsdag 5 februari 2009

Limemazariner!

Goda smaskiga lite syrliga mazariner!
Ingen bittermandel utan bara lime...
Gör en deg av 100 gram rumsvarmt smör, 3 dl vetemjöl, 0,75 dl strösocker och 1 äggula.
Tryck sedan ut i ca 18-20 st aluminiumformar.
Gör fyllningen.
Vispa 2 ägg med 2 dl strösocker pösigt. Blanda ner 100 gram finhackad sötmandel, rivet skal av 2 lime och saften av dessa. (Spar dock ca 1 msk limesaft till glasyren...)
Smält 50 gram smör och tillsätt till smeten tillsammans med 0,5 dl vispgrädde och 0,5 dl vetemjöl.
Blanda allt väl.
Fördela i formarna.
Grädda i ca 14 minuter i 175 grader. fyllningen ska stanna och få lite färg.
Låt kallna. Blanda 2,5 dl florsocker med limesaften och en msk kallt vatten till glasyren. Stryk ut över mazarinerna.
En stor favorit hos mig...
Lisbeth


5 kommentarer:

rosenskära sa...

Vad coolt att vara moster fast man är en liten flicka själv! Elsa har en klasskompis som är det, hennes pappa har stora barn sedan tidigare, hon är en otroligt populär moster!

Baka på! Får man fråga vad det blir till festen..?

Lena

Guldkant På Livet sa...

Mmm så gott, de var väl de som inte kom med i häftet om jag inte minns fel, de låter sagolika!!!

Trevlig helg Lisbeth!!!

Anonym sa...

Men vilken underbar blogg med såå många härliga recept, nu blir det baka av i helgen! Måste bara få fråga, är det någon som tagit över cafeét efter er? /Jennifer

Lottis sa...

Åååh, jag går upp minst tre kilo varje gång jag går in här och tittar! Kopierar varenda recept! Ni är saknade, har inte varit till Falun en enda gång sen ni stängde Bagarstugan.. Vad ska man dit och göra nu?? *ler*

Kram,
Lise-Lotte, Dag och Alice i Avesta

Lisbeth sa...

Hej kära vänner!
Tack för alla glada trevliga kommentarer!

Skönt att vi gjort något avtryck iallafall...

Ingen aning vad som händer med Cafeet bagarstugan nu.

Visst är det trist med alla likriktade fik!
Vi håller tummarna för att det dyker upp entusiaster igen någonstans!!!

Sköt om er och trevlig helg!

Lisbeth