fredag 27 februari 2009

Lime & hallonpaj


En frisk och god paj
till helgfikat..
Hallon & lime är kanon tillsammans!
Blir nästan bättre av att stå till sig en dag.

Gör en pajdeg.
100 gram mjukt smör blandas med 1 ägg, 0,5 dl strösocker och 3 dl vetemjöl. Det räcker till en rejäl pajform.
Tryck ut den och förgrädda skalet i 200 grader ca 15 minuter.

Gör fyllningen under tiden...
Vispa 3 ägg med 2 dl strösocker ljust, tillsätt skal och saft av 3 lime. Blanda i 1 tsk vaniljsocker, 0,5 dl vetemjöl och 1 dl vispgrädde. Blanda väl.
Häll i fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Strö över ca 2 dl frysta hallon.

Grädda i 175 grader ca 30 minuter.

Den stannar efter lite när den kallnar.

Prova uppvispad creme fraiche till!
Tillsätt ett krm vaniljsocker på 2 dl
creme fraiche och vispa till en fluffig smet och vispa i 1 msk florsocker mot slutet.

Gott!
Lisbeth

3 kommentarer:

Maud Persson sa...

Så underbara recept du bjuder oss!

Jag är själv en dålig bagare, men tror jag skall slå rekord med att bjuda mina vänner på något från din Blogg i helgen.

rosenskära sa...

Så gick det med den GI-dieten...! Igår bakade jag sirapspinnar. Måste nog acceptera och inse att jag är en livsnjutare, älskar ju att baka, men kanske får hålla mig till att ÄTA en gång/vecka...

Kram/Lena

Bruce sa...

Lime och hallon Paj låter gudomligt gott! Jag ska prova och baka den till helgen. Tack!