fredag 27 februari 2009

Lime & hallonpaj


En frisk och god paj
till helgfikat..
Hallon & lime är kanon tillsammans!
Blir nästan bättre av att stå till sig en dag.

Gör en pajdeg.
100 gram mjukt smör blandas med 1 ägg, 0,5 dl strösocker och 3 dl vetemjöl. Det räcker till en rejäl pajform.
Tryck ut den och förgrädda skalet i 200 grader ca 15 minuter.

Gör fyllningen under tiden...
Vispa 3 ägg med 2 dl strösocker ljust, tillsätt skal och saft av 3 lime. Blanda i 1 tsk vaniljsocker, 0,5 dl vetemjöl och 1 dl vispgrädde. Blanda väl.
Häll i fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Strö över ca 2 dl frysta hallon.

Grädda i 175 grader ca 30 minuter.

Den stannar efter lite när den kallnar.

Prova uppvispad creme fraiche till!
Tillsätt ett krm vaniljsocker på 2 dl
creme fraiche och vispa till en fluffig smet och vispa i 1 msk florsocker mot slutet.

Gott!
Lisbeth

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så underbara recept du bjuder oss!

Jag är själv en dålig bagare, men tror jag skall slå rekord med att bjuda mina vänner på något från din Blogg i helgen.

rosenskära sa...

Så gick det med den GI-dieten...! Igår bakade jag sirapspinnar. Måste nog acceptera och inse att jag är en livsnjutare, älskar ju att baka, men kanske får hålla mig till att ÄTA en gång/vecka...

Kram/Lena

Bruce sa...

Lime och hallon Paj låter gudomligt gott! Jag ska prova och baka den till helgen. Tack!