måndag 9 februari 2009

Liten Focaccia!



Ett gott saftigt italienskinspirerat matbröd med god sälta...
Bakas i liten långpanna idag!

Lös upp 0,5 pkt jäst i 0,5 dl fingerljummet vatten tillsammans med 2 tsk salt, 2 mska strösocker, 0,5 dl olivolja och blanda i 1 liter vetemjöl.

Ska var mycket lös deg, när den är blandad häll upp i den lilla långpannan på bakplåtspapper.
Låt jäsa som det är i ca 45 minuter.

Platta ut med mjölade händer till en platta på pappret. Gör fingerhål över hela degen och jäs ca 15 minuter till.

Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Strö ev över någon torkad örtkrydda.
Grädda i 225 grader ca 20 minuter.

God som det är, men även att grilla som tex vitlöksbröd eller bruschetta!

Lycka till!
Lisbeth

9 kommentarer:

rosenskära sa...

Ah, focaccia är så fantastiskt gott, gillar att det är salt och lite kladdigt av olivoljan, gärna lite rosmarin på också...

Lena

Anonym sa...

Hej, måste bara tacka för alla recept du delar med dig av!!! Jag har provat en del, speciellt matbröd, nu senast havre och messmörsbröd. jättegott!
Saknar att kunna köpa era matbröd samt ta en mysig fika....
Ulrika

Lisbeth sa...

Tack ska ni ha..
Hoppas det blir mysiga fikastunder och brödbak hemmavid.
Med bl a focaccian!
Må gott! Lisbeth

Inger sa...

Vilka goda semlor det blev av ditt recept. Perfekt deg att hålla på med.

Inger

Mer av allt sa...

Tack för att du delar med dig av alla dina fantastiska recept! Hallonmuffins med vitchoklad måste jag baka inom kort! Nougatkakan får jag lite barndomsminnen av.

Trevlig vecka och kramar från mig!

Anonym sa...

Nu var det jag igen....kom på att det kanske går att framföra ett receptönskemål.....chokladskorporna!!!!??? de var ljuvligt goda!!!!
Ha det bra!/Ulrika

Helena sa...

Åh, vilka underbara recept och vilken fin sida du har!

Annica sa...

Hej Lisbeth!

Åh vad vi saknar er vid gruvan! Jag och mina väninnor har pratat med nostalgi i rösten om dina underbara bakverk. Och så hittar man dig här!! =)

Min väninna har ett favoritbröd som hon hittade hos er. Det är ett matbröd med spenat i. Finns det någon chans att få receptet på det?

Hoppas ni har det mysigt i ert nya liv.

Kramar
Annica Sillars

Ewa sa...

Hej!
Tusen tack för alla recepten!! Man får verkligen inspiration och lust att baka och fika! Du underlättar verkligen en "svår vinter/vår" för mig:)
Kramar Ewa