fredag 10 april 2009

Morots & krosskakor.



Ett saftigt gott grovt bröd
med rivna morötter och
rågkross.

Koka upp 2 dl rågkross med 3 dl vatten. Låt det stå och dra en liten stund, låter det svalna i kastrullen.
Lös upp 1 pkt jäst i degspadet som du späder med 3 dl vatten till fingervarmt. Tillsätt 2 tsk salt, 2 msk matolja, 2 msk honung, 1 finriven stor morot och 2,5 dl grahamsmjöl. Blanda sedan ner ca 7-8 dl vetemjöl/ rågsikt/siktat dinkel.
Låt jäsa ca 30 minuter.

Baka ut brödkakor och nagga, låt jäsa ytterligare ca 20 minuter på plåten. Det blir ca 12 st tekaksstora brödkakor...
Grädda i ca 15 minuter i 225 grader.

Gott, saftigt och
fiberrikt!

Lisbeth

5 kommentarer:

Patricia sa...

Det där lät som ett bröd i min smak, det ska jag baske mig prova att baka.

Tack för recept och inspiration!

Glad Påsk!
/Patricia

Smått å Gott sa...

Gottit det lät! Rågkross med morot, kan inte bli bättre. Må så gott på Er. Och glad påsk om jag inte sagt det. //Maria

n o r d i n g å r d e n sa...

MMm, gobullar..

Ha en riktigt skön påsk med hela familjen, vi hörs!

Anonym sa...

Tar fram penna och papper på en gång för dessa bullar lät verkligen goda :)

Kram Åsa

Tina i Falun sa...

Detta bröd var helt underbart gott, 5* av 5 möjliga. Så härligt saftigt, och supergott. Dessutom var det lättbakat. Detta rekommenderar jag till er andra brödbakare, ett måste i receptboken.
Tack Lisbeth för väldigt gott bröd-receptet.
mvh Tina