Ett saftigt gott grovt bröd
med rivna morötter och
rågkross.
Koka upp 2 dl rågkross med 3 dl vatten. Låt det stå och dra en liten stund, låter det svalna i kastrullen.
Lös upp 1 pkt jäst i degspadet som du späder med 3 dl vatten till fingervarmt. Tillsätt 2 tsk salt, 2 msk matolja, 2 msk honung, 1 finriven stor morot och 2,5 dl grahamsmjöl. Blanda sedan ner ca 7-8 dl vetemjöl/ rågsikt/siktat dinkel.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Baka ut brödkakor och nagga, låt jäsa ytterligare ca 20 minuter på plåten. Det blir ca 12 st tekaksstora brödkakor...
Grädda i ca 15 minuter i 225 grader.
Gott, saftigt och
fiberrikt!
Lisbeth
5 kommentarer:
Det där lät som ett bröd i min smak, det ska jag baske mig prova att baka.
Tack för recept och inspiration!
Glad Påsk!
/Patricia
Gottit det lät! Rågkross med morot, kan inte bli bättre. Må så gott på Er. Och glad påsk om jag inte sagt det. //Maria
MMm, gobullar..
Ha en riktigt skön påsk med hela familjen, vi hörs!
Tar fram penna och papper på en gång för dessa bullar lät verkligen goda :)
Kram Åsa
Detta bröd var helt underbart gott, 5* av 5 möjliga. Så härligt saftigt, och supergott. Dessutom var det lättbakat. Detta rekommenderar jag till er andra brödbakare, ett måste i receptboken.
Tack Lisbeth för väldigt gott bröd-receptet.
mvh Tina
Skicka en kommentar