lördag 26 september 2009

Chokladtryffelformar!

Smaskiga formar till fikat idag!
.........mmmm.....
Gör en deg av 4 dl vetemjöl, 150 gram rumsvarmt smör, 3 dl florsocker, 2 äggulor, 1 msk mjölk, en nypa salt och 1 tsk bakpulver.
Blanda snabbt ihop allt.
Tryck ut degen i ca 20 st aluminiumformar (mazarinstorlek, men det går bra att göra en stor form av den här satsen.)
Grädda i 160 grader i ca 10 minuter. Låt kallna.
Koka upp 0,5 dl vispgrädde och smält ner 200 gram mörk choklad.
Rör tills det blivit slätt.
Fördela i formarna, ställ svalt en stund.
Strö över lite rostade pinjenötter om du vill!
Så gott...
Prova till helgen med ett
körsbärsöl!
Kriek heter det och passar så bra till chokladdesserter!

Lisbeth