fredag 4 september 2009

Knäckiga havreflarn!

Tack svärmor för den fina skålen...
Knäckiga, spröda godisflarn är gott till mycket...
Här bakas det som tillbehör till grillade nektariner och god vaniljglass,
men de som blev över passade lika bra till fikat!
Smält 75 gram smör och tillsätt direkt i kastrullen; 1 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 1 dl strösocker, 2 msk grädde, 2 msk sirap och 0,25 tsk bakpulver.
Rör ihop och klicka ut på på bakpappersklädd plåt. Det blir ca 30 st kakor. Lägg glest för de flyter ut.
Grädda i 5 minuter i cirka 200 grader.
Låt kallna på plåten innan du tar loss med en stekspade tex.
Lycka till!
Ha en skön dag imorgon, Mari!
Lisbeth

3 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Havreflarn under kupa, gott och vackert!!

Tacksamma hälsn fr Robert, Lubbbe & Co!

Vardags-mirakel sa...

Vill bara tacka för alla goda recept! Lingontosca kakan var underbart god, kram Eva.

Jeanette sa...

Å som vanligt massor med gottigheter....du e makalös!
Ha en härlig lördag
//Jeanette