söndag 6 september 2009

Saftiga solrosbullar med äpple!

Gott och saftigt matbröd med
rivna äpplen i smeten...
Lös upp 1 pkt jäst i 5 dl ljummet vatten, tillsätt 2 msk matolja, 2 tsk salt och 2 rivna äpplen. Blanda runt och tillsätt sedan 2 dl solroskärnor, 3 dl havregryn, 3 dl grahamsmjöl och 5-6 dl vetemjöl. Låt degen gärna vara lite kladdig.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Baka ut till ca 15 matbröd och rulla de i solroskärnor innan de läggs på plåt att jäsa igen, i ca 25 minuter.
Grädda i 10-12 minuter i 225 graders varm ugn.
Njut av en nybakad solrosbulle med en god ost!
Lisbeth

8 kommentarer:

Nordingården sa...

Solrosbullar med rivet äpple i, ja tack, dem skulle jag gärna vilja ha till min brunch nu!

Tack för rar hälning i går! Vi hörs! Mari.

Nordingården sa...

Detta är ett kopierat meddelande:

Jag skriver för att meddela att min blogg GULDKANT PÅ LIVET inte kommer att uppdateras längre men finnas kvar på internet.

Däremot har jag öppnat en till blogg vid namn NORDINGÅRDEN.
Där fortsätter jag i samma lantliga anda om inredning, trädgård och köptips!

Välkomna in, gamla som nya bloggare!

Soliga hösthälsningar Mari, f.d. "Guldkant På Livet"

Viveka i Bläckhornet sa...

Ännu ett spännande recept...

kram Viveka

dalen 191 sa...

Att det är ljuvligt att läsa om allt du bakar...mm
Du är en verklig inspiratör :-)
HAr just nu grovt rågbröd i ugnen och såg inte detta recept innan jag startade ! Nästa gång...

Birgitta sa...

Hej! Det här låter jättegott. Så det ska jag absolut baka.
Alltid roligt att titta in till dej och få fina tips.
Ha en mysig afton.
Kramis Birgitta

melontha sa...

Hallo Lisbeth,

Thank you for always delicious recipes.

Best regards Melontha

Livet på Berget sa...

Hej
Å så gott, man blir ju alltid så sugen på att baka när man är här inne och hälsar på. Jag och mina arbetskamrater följer den här bloggen flitigt och vi bakar så det stänker. Kanske äter vi liiiite också av det vi bakar.....hihi;). Nu har jag startat en egen blogg och undrar om jag kunde få länka till din inspirerande blogg. Du får naturligtvis göra samma lika om du önskar.

Ha en skön måndag!
/Sara

Mikaela sa...

Jättegott bröd! Jag gjorde det idag och det gick åt som smör :)Kommer helt klart göra mer en annan dag. Tack för ett jättebra recept! Kram Mikaela