lördag 19 december 2009

God Pärondessert!

Lägg in päron i Chili och Ingefära!
Såå gott och enkelt,
en god efterrätt efter en mastig julmiddag kanske...
Skala 6 st fina päron, Conference är en bra sort...den är rätt mjuk och behöver inte koka med.
Skär päronen i fina kyftor. Det räcker till ca 6 personer.
Gör en sockerlag. Koka ihop 4 dl vatten med 2 dl strösocker. Tillsätt 1 liten finhackad röd chilifrukt samt ca 3 msk finriven färsk ingefära. Låt sjuda en stund.
Ta av värmen och lägg i päron.
Låt stå och kallna.
Blanda lite mascarpone med florsocker och vaniljsocker.
Mumsigt till päronen...
Lisbeth

3 kommentarer:

C. Tvillingmamma sa...

Så underbara recept du delger oss! Underbart,är så inspirerad! Ska baka och greja för full när jag får förstärkning me barnpassningen nu i veckan!

Anonym sa...

Det lät underbart gott. Får nog ta och spara receptet och testa det någon gång. Kommer ihåg mormors underbara päron som hon la in i ingerfära. Smaskigt! Kram

Med egna ord sa...

Hej, god fortsättning på det nya året.
Mums, detta verkar vara väldigt gott. Ingefära och chili ska ju även vara bra för hälsan sägs det..detta måste jag prova.
Ha det gott...
Siv