onsdag 31 mars 2010

Lite annorlunda & smaskig banankaka!

Den här smaksättningen till Banankaka
gör något extra med de övermogna bananerna...
Nu är också det en favorit.
Vispa 150 gram smör poröst med 2,5 dl strösocker, tillsätt 3 ägg. Blanda ner 2 st mosiga bananer, 1 dl kallt kaffe, 1 msk vaniljsocker, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1 dl finhackade hasselnötter. Strössla också den väl smorda formen med finhackade nötter.
Grädda skapelsen i ca 45 minuter i 175 grader. Den ska ha stannat nästan helt, den vinner på att ha lite tyngd kvar i mitten.
Låt kallna och stjälp upp den.
Njut av vårsol, kaka och
en god kopp te...
Min favoritsort nu är Friggs Kanelte!
Lisbeth

5 kommentarer:

Britt-Inger sa...

Den ska vi prova. Det ligger 5 bruna bananer i skafferiet som ingen vill ha ;)
Härlig blogg du har :)
GLAD PÅSK.
Kram, Britt-Inger

Milla sa...

Tack för receptet!!

Jag har precis 2 st bananer som vill bli bakade på.. Min banankaka måste det vara 3 st bananer.. Men jag har inte kaffe i min, det ska provas.. Gott till kaffet i eftermiddag!! Barnen blir glada!

GLAD PÅSK!!

Lerblomster sa...

Det lät spännande med kaffe och nötter i kakan, det ska jag prova nästa gång. Ha en god och glad påsk! Annika

Milla sa...

En sådan Goooooood Kaka!!!!

Jag var tvungen att lägga upp den i min blogg!! Jag har länkat till din sida och talat om att det är du som står för Receptet!!

Åhh, en guds gåva till oss så god är den, och ni som inte provat den än.. Gör det !!!

Mvh Milla (surdegsmilla)

hondaflickan sa...

Bakade den igår och den var så god!