måndag 20 december 2010

Hallonsmulpaj!


Hallon är så gott i och till kakor och pajer.
Att bara värma lite hallon från frysen till
lite god vaniljglass är ett av de enklaste tipsen för en god dessert!
Nu blev det en paj!

Blanda för hand eller matberedare; 125 gram rumsvarmt smör, 3 dl vetemjöl, 1 äggula och 0,5 dl strösocker. Tryck ut degen i en springform, förgrädda i ca 10 minuter i 200 grader.
Sänk värmen till 175 grader.
Häll ca 3 dl hallon från frysen blandat med 2 msk potatismjöl och 0,5 dl strösocker.
Blanda 75 gram rumsvarmt smör med 1 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl vetemjöl och 1 dl havregryn till en smulig massa.
Smula ut toppingen över hallonen.
Ställ in i ugnen igen, nu i 175 graders ugn i ca 15-20 minuter.
Låt svalna lite, men går utmärkt att äta något varm...

Grädde, glass eller helt enkelt creme fraiche till?
Ha en skön julvecka!
Lisbeth

2 kommentarer:

Klipphöjden3 sa...

Du får mig att längta till sommaren:)
Ha en bra dag!
Veronica

Anonym sa...

Hej !
Så mycket gott det var att skåda HÄR
Vörtbrödet kanske jag skulle pröva mig på,tycker aldrig jag får det rätta brödet i affären.
Ditt såg så smaskigt ut.
Tack för massa flotta saker att ta till sig
En som just nu tassat runt o njutit