En glutenfri kaka som är en riktigt godsak.
Skär i små rutor, den är rätt mastig.
Går utmärkt att göra i en stor springform också...
Vispa 4 ägg pösigt med 2 dl strösocker och 1 dl farinsocker. Tillsätt 25 gram smält smör, 5 dl kokos, 1 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao och 0,5 tsk bakpulver.
Bred ut på bakplåtspapperklädd liten långpanna.
Grädda i 15 minuter i 200 grader.
Låt kallna.
Smält 50 gram smör och koka upp med 3 dl vispgrädde. Ta av från plattan och lägg i 100 gram ljus choklad och 100 gram mörk choklad.
Låt smälta ihop, rör tills det är en slät smet.
Häll tryffeln över kakan i långpannan och ställ kallt eller svalt att stelna. ( Ute går bra den här årstiden...)
Grädde är givet, eller hur?!
Lisbeth
5 kommentarer:
Mumsmums! De ser verkligen helt underbart smarriga ut! :-)
Hej, ojojoj så gott det ser ut! Nu har jag något gott att längta efter. Jag gjorde ditt recept på nougat-rulltårta i lördags, skar upp i skivor och frös ner det som blev över. Idag när jag fick en vän på besök så doppade jag skivorna i smält choklad och satte en valnöt på toppen, det blev nästan som en biskvi.Ha det bra, kram Eva.
Choklad, med KOKOS!!! Jag bara älskar kokos! Herregud, du är ju som en levande bakmaskin!!
Du har mail: )
hej
måste bara tacka dig för de goda receptet på nougatrullen blev succe som lördagsfika =)
kram pia
Vad kul att det uppskattades!
Tack så hjärtligt alla...
Lisbeth
Skicka en kommentar