måndag 26 januari 2009

Kokoskaka med chokladtryffel



En glutenfri kaka som är en riktigt godsak.
Skär i små rutor, den är rätt mastig.

Går utmärkt att göra i en stor springform också...

Vispa 4 ägg pösigt med 2 dl strösocker och 1 dl farinsocker. Tillsätt 25 gram smält smör, 5 dl kokos, 1 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao och 0,5 tsk bakpulver.
Bred ut på bakplåtspapperklädd liten långpanna.
Grädda i 15 minuter i 200 grader.
Låt kallna.

Smält 50 gram smör och koka upp med 3 dl vispgrädde. Ta av från plattan och lägg i 100 gram ljus choklad och 100 gram mörk choklad.
Låt smälta ihop, rör tills det är en slät smet.
Häll tryffeln över kakan i långpannan och ställ kallt eller svalt att stelna. ( Ute går bra den här årstiden...)

Grädde är givet, eller hur?!

Lisbeth

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mumsmums! De ser verkligen helt underbart smarriga ut! :-)

Vardags-mirakel sa...

Hej, ojojoj så gott det ser ut! Nu har jag något gott att längta efter. Jag gjorde ditt recept på nougat-rulltårta i lördags, skar upp i skivor och frös ner det som blev över. Idag när jag fick en vän på besök så doppade jag skivorna i smält choklad och satte en valnöt på toppen, det blev nästan som en biskvi.Ha det bra, kram Eva.

n o r d i n g å r d e n sa...

Choklad, med KOKOS!!! Jag bara älskar kokos! Herregud, du är ju som en levande bakmaskin!!

Du har mail: )

Penseldraget sa...

hej
måste bara tacka dig för de goda receptet på nougatrullen blev succe som lördagsfika =)
kram pia

Lisbeth sa...

Vad kul att det uppskattades!
Tack så hjärtligt alla...
Lisbeth