Lite receptrepris kan man säga...
Semmelbullar även publicerade 2 februari, men här med en annan fyllning!
Smält 100 gram smör och tillsätt 5 dl mjölk, låt bli fingervarmt.
Lös upp 1 pkt jäst i den ljumma vätskan. Tillsätt 1 tsk salt, 2 tsk kardemumma, 1 dl strösocker och ca 12 dl vetemjöl. Blanda väl, degen ska inte vara för satt...
Låt jäsa 30 minuter.
Baka ut till 10-15 släta bullar, beroende på hur stora semlor du vill ha. Undvik att knåda degen i mer mjöl, baka bara ut i lite mjöl på bordet. Lägg på bakpappersklädd plåt.
Jäs i ytterligare 20 minuter.
Grädda i ca 12 minuter i 225 grader.
Låt kallna.
Mixa 100 gram sötmandel med 0,5 dl florsocker och 0,5 dl strösocker, tillsätt 1 dl vispgrädde och 3 droppar bittermandelessens. Mixa till en slät smet.
Skär av ett lock på bullarna, gröp ur något och lägg inkrämet i fyllningen du nyss gjort.
Blir fyllningen för tjock så fyll på med lite vispgrädde eller mjölk till önskad konsistens.
Fyll i bullarna.
Lös upp 1 pkt jäst i den ljumma vätskan. Tillsätt 1 tsk salt, 2 tsk kardemumma, 1 dl strösocker och ca 12 dl vetemjöl. Blanda väl, degen ska inte vara för satt...
Låt jäsa 30 minuter.
Baka ut till 10-15 släta bullar, beroende på hur stora semlor du vill ha. Undvik att knåda degen i mer mjöl, baka bara ut i lite mjöl på bordet. Lägg på bakpappersklädd plåt.
Jäs i ytterligare 20 minuter.
Grädda i ca 12 minuter i 225 grader.
Låt kallna.
Mixa 100 gram sötmandel med 0,5 dl florsocker och 0,5 dl strösocker, tillsätt 1 dl vispgrädde och 3 droppar bittermandelessens. Mixa till en slät smet.
Skär av ett lock på bullarna, gröp ur något och lägg inkrämet i fyllningen du nyss gjort.
Blir fyllningen för tjock så fyll på med lite vispgrädde eller mjölk till önskad konsistens.
Fyll i bullarna.
Vispa ca 3 dl grädde rätt löst och blanda i 2 dl lättinade blåbär och 1 dl rostad kall flagad mandel samt 1 tsk vaniljsocker.
Blanda försiktigt!
En rejäl klick blåbärsgrädde på varje bulle och det är dags att strö över florsocker över locket och skapelsen.
Gott!
Alltid!
Gör gärna den mitt i sommaren med färska blåbär, smask!
Lisbeth
9 kommentarer:
Det låter bara så gott!
Kanske något till helgfikat!
Kram!
Åh, herregud vilken underbar blogg du har. Den här åker raka vägen in bland mina favoriter. Här kommer det att bakas i massor.
Kram Sara
hm...ska ju ha semmelkalas på sön, ett bra recept som jag kanske rentav snor =)
/leilabakar.blogg.se
Ja,jag måste säga, fastän semlor är det enda jag kan tänka mej att avstå ifrån i bakväg så ser dessa otroligt goda och inbjudande ut!!
Mail på g, Trevlig helg!!!
Åh så gott! Det här är verkligen en semlebulle i min smak!
Himmelskt gott med blåbärs semlor....Åhhhh ljuvligt älskar både bulle och blåbär!
//Jeanette
Tack för receptet! De slank ner i en hast, tom doter som annars inte gillar semlor tyckte dessa var kanon.
Ha en fortsatt skön helg!
Hälsn
Ann
Hej!
Det receptet måste vi testa, det låter så gott.
Tack för en bra blogg med många nya kreativa recept!!
Butik Drängstugan/Cina
Tack kära ni för era glada kommentarer.
You make my day!
L
Skicka en kommentar