tisdag 3 februari 2009

Chokladkaka med apelsin och pekan!



En glutenfri variant av kladdkaka då den inte innehåller vetemjöl.
Men passar garanterat alla oss andra också!
Med apelsinsmak och mumsiga pekannötter...

Vispa 4 äggvitor till hårt skum och ställ åt sidan.
Smält 100 gram smör och låt sedan 300 gram mörk choklad smälta ner där i.
Vispa 4 äggulor med 1 dl strösocker och 1 krm salt till en ljus smet. Blanda i chokladsmeten och vänd ner äggvitorna.
Riv skalet av 1 apelsin och häll i.
Bred ut smeten i en smord springform och strössla över rikligt med pekannötter.
Grädda i 175 grader ca 20 minuter. Ska vara kladdig i mitten, den stelnar efter...


Grädde!
Kaffe!
En god likör...om man vill det...

Lyckan är gjord!
Lisbeth

3 kommentarer:

rosenskära sa...

Lisbeth, allvarligt talat, snålvattnet rinner...

Vad kul med semmelprogram i radion! Vad gör du nuförtiden, när du inte är bagare menar jag? Bakar hemma?!

Kram/Lena

Vardags-mirakel sa...

Hjälp! Hur ska jag klara mig ifrån att baka denna läckerhet före lördagen ;0)kram Eva.

Anonym sa...

Åh gud vilken god chokladkaka!
Pecannötter som är så gott också! Bättre blir det nog inte, mumsmums.. :-)

Tack så hemskt mycket för länken Lisbeth!! :-)
Lycka till i tävlingen!!

Ha det gott!
// Jennie