lördag 14 februari 2009

Hallonmazarin till alla Hjärtan!

En god mazarinruta i hjärtform dagen till ära...
Vispa 3 ägg med 2,5 dl strösocker pösigt. Tillsätt 100 gram smält smör, 1 dl vispgrädde, 200 gram finhackad mandel, 5 droppar bittermandel, 2 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver.
Blanda väl.
Bred ut på bakpappersklädd mindre plåt.
Grädda i 15 minuter i 175 grader.
Låt kallna.
Blanda 3 dl tinade hallon med 3 dl florsocker till en sås.
Bred över kakan.
Ta ut hjärtformar eller skär önskade rutor.
Frysta/färska bär till och så vispgrädde förstås...
Ha en underbar vinterdag och var rädda om varandra!
Lisbeth

5 kommentarer:

Anns Gröna sa...

Tack för att du fixade till kvällsfikat idag! En sådan här läcker hjärtbakelse blir det.
Önskar dig en skön hjärte-dag!
Kram
Ann

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallonmazarin, i hjärtform, kan det bli bättre! Ha en trevlig helg, många alla hjärtansdagshälsningar till dig min vän!

Vardags-mirakel sa...

Så gott det ser ut, ha en bra alla hjärtans dag kram Eva.

Unknown sa...

Den måste jag prova ser jättegod ut!! Ha en bra alla hjärtans dag! Lenita

Målargården sa...

Himmel och pankaka vad gott det såg ut. Tänk om jag sett det innan middagen. Får ta det senare. Ha det så bra/ Kram Eva-Mari