lördag 28 februari 2009

Maria's Lingonpaj!


En god bärpaj går alltid hem!
Här har jag tagit lingon, men det är bara att byta ut mot valfri
variant av bär!
Tar du blåbär eller svarta vinbär kan det behövas 1 msk potatismjöl
för att det inte ska vattna ur sig så mycket!

Gör en pajdeg.
Blanda 100 gram rumsvarmt smör med 3 dl vetemjöl, 0,5 dl strösocker och 1 ägg.
Bred ut pajdegen i en rymlig pajform.
Förgrädda skalet i 200 grader ca 15 minuter.

Häll i ca 3-4 dl lingon (eller andra bär) i skalet.

Bred över en blandning av 75 gram smält smör, 1 dl strösocker, 1 msk vaniljsocker och 3 dl havregryn.
Grädda i ytterligare 20 minuter i 175 grader.

Ätes gärna lite ljummen och tycker man om vaniljvisp, då passar det superbra till den här godbiten!

Grattis alla vi som heter Maria!
Lisbeth

10 kommentarer:

rosenskära sa...

Kanske till söndagsfikat, med blåbär?!

Kram/Lena

Anonym sa...

Hej Ta en titt här!
kram
Therese
Bagarstugan är nu ett minne blott, men oj vilka bakverk, bäst i Sverige.
Men denna fantastiska kvinna har lagt ut sina recept på nätet, fortlöpande uppdatering.
Besök: http://www.bagarstugan.blogspot.com/

Anns Gröna sa...

Tack för kvällsfikan häromkvällen! Bakade dina underbart goda sesam och pumpabröd. Hade inga pumpakärnor hemma, så det fick bli vad köket förmådde. Tog istället sesam, solros och linfrö - gillar den blandningen i matbröd.
Ha en fortsatt skön helg!
Kram
Ann

Anonym sa...

Grattis Marior!!! Den pajen ser underbar ut!!

Trevlig kommentar ovan men jag ser hon lagt ut adressen på sidan vi redan är på? : )

Ha en skön söndag, vi hörs & mailas! Mari.

Anonym sa...

Hejsan!
Har testat såväl chokladiga som syrliga kakor samt matbröd och är helt betagen av alla smarriga och annorlunda recept. Har för vana att titta in dagligen och bakar betydligt mer nu, till familj och vänners stora förtjusning.

Har en fundering; har du några recept på lager för diabetiker? Svärfar brukar synda lite ibland men det skulle vara roligt att kunna erbjuda något passande.

/Eva

Smått å Gott sa...

Hej på dej!!
Smaskens med paj. Allt väl hoppas jag? Måste ses nån dag, after work kanske? Må så gott. //Maria

Flaggduken 2 sa...

Hejsan!
Tack för att du delar med dig av smarriga recept & fina bilder. Har startat en ny blogg, välkommen att kika in.
http://flaggduken-2.blogspot.com/
Varma hälsningar Petra Spännare

Anonym sa...

Tack Lisbeth! Som du vet är ju lingonpaj min favorit!
Önskar dig en fortsatt bra dag.
Kram Maria H

Lisbeth sa...

Hej..
Jag ska ha det i åtanke med något godis för diabetiker...
Jag bakar ju det mesta utan recept, men vill ha någon fin bild på nåt gott sockerfritt också!
Återkommer!

Tack alla för alla goa kommentarer!

Grattis på namnsdagen OCKSÅ
Maria H.

L

Veronica sa...

Denna paj ska jag verkligen baka när lingonsäsongen kommer, den ser fantastiskt god ut! Ser fram emot fler smarriga recept från din fina blogg!