torsdag 26 februari 2009

Sesam och pumpabröd

Som ni säkert märkt så är jag förtjust i
frön i mitt matbröd...
Ännu en variant med rostade sesamfrön och pumpakärnor!
Blanda 1 pkt jäst, 6 dl ljummet vatten och 1 tsk salt i en degbunke. Lös upp jästen.
Blanda i 1 dl sesamfrön som du rostat lätt i varm ugn, går snabbt. Tillsätt också 1 dl pumpakärnor, 2 msk matolja och 1 msk honung. Sedan blandar du i ca 3 dl grahamsmjöl och ca 8 dl vetemjöl.
Blanda väl.
Låt jäsa ca 30 minuter.
Baka ut bröden, ca 15 st.
Jäs ytterligare ca 20 minuter.
Grädda i ca 12 minuter i 225 grader.
Gott!
Lycka till!
Lisbeth

5 kommentarer:

Marianne sa...

Vad kul att du varit med på radion. Förstår att du gör supergoda semlor. Är ju lite nyfiken på vad du gör nu när du inte har ditt bageri. Vad jag förstår bakar du ju jättemycket men det ser ju inte ut som du äter så mycket själv ha ha.
Tack för din inspiration.

Lilla huset på prärien sa...

Åh grymma värld... jag som kör GI nu :(

Kram Jenny

Anonym sa...

Hej!
Åh vad gott!! Nu fick jag stooor bakinspiraion! Mysigt med fredagsfika:)
kram Ewa

n o r d i n g å r d e n sa...

Mmm, va goda! Glöm inte packa ned några till Kagrebofärden! : ) Trevlig helg!!

Anonym sa...

Vad goda dom såg ut att vara! var dom lätta att baka? Jag misslyckas nämligen väldigt ofta med bullar och bröd, det blir liksom pluatt oh tort=(