En kaka med smak av mandel, bittermandel
och hallon & äpple...
Funkar lika bra med andra bär och frukter!
Gör en deg av 125 gram rumsvarmt smör, 1 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 3 dl vetemjöl och 1 ägg.
Tryck ut i en springform.
Grädda i 200 grader i 15 minuter.
Gör fyllningen.
Vispa 3 ägg pösigt med 2 dl strösocker. Tillsätt 100 gram smält smör, 5 droppar bittermandelessens, 150 gram malda sötmandlar, 2 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver.
Häll fyllningen i det förgräddade skalet.
Skiva ett äpple och stick ner i smeten, strö över ca 2 dl färska eller frysta hallon.
Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.
Låt kallna i formen.
Om du vill kan du göra en flosockerglasyr! Rör ut ett par dl florsocker med 1 msk vatten eller lite hallonsaft/ äppeljuice.
Så gott till kaffet med en klick
vispgrädde till!
Lisbeth