torsdag 8 april 2010

Rågkrossbullar!


Recept på goda matbröd kan man aldrig få för många av...
Här kommer ännu ett!
Det är en favorit i repris.
Koka upp 3 dl rågkross med 2 dl vatten. Låt det bli en riktig gröt. Ta av och låt svalna något.
Tillsätt 4 dl kallt vatten så rågkrosset blir fingervarmt.
Lös upp 1 pkt jäst i en degbunke i degspadet.
Tillsätt 2 tsk salt, 2 msk matolja, lite honung om du vill, 10 dl rågsikt och 2 dl grovt rågmjöl.
Blanda väl.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Baka ut ca 20 st matbrödsbullar och lägg på bakpappersklädda plåtar.
Jäs i ytterligare 25 minuter.
Grädda sedan i 12-15 minuter i 225 grader.
Godast nybakta, men saftiga och hållbara!
Lisbeth

2 kommentarer:

Cake of Sweden sa...

Hej!

Nu har tävlingen satt igång! Var med och avgör vilket bakverk som ska bli Cake of Sweden 2010. Det vinnande bakverket kommer representera Sverige på världsutställningen i Shanghai. Personen bakom det vinnande receptet (+ en vän) bjuds på fika på utställningen. Självklart med boende och resa inkluderat.

Pssst.. Det recept med flest röster går till final. Ju fortare du skickar in ditt recept desto fler hinner rösta på det. ;)

Kika in på http://cakeofsweden.se

Lycka till!

Nina sa...

Du är en sån insperationskälla så jag har gett dig en award på min blogg... Tack för gott bröd :)
http://ninaoco.blogspot.com/