fredag 30 april 2010

Valborgsbullar med Mandel & Vit choklad!


Idag fyller min lilla lillebror år...
För mig är han alltid 12 år (som då jag flyttade hemifrån för länge sen...)
Grattis Roger!
Bullar får du idag...med mandel och vit choklad som fanns hemma!
Gör degspad.
Smält 100 gram smör och tillsätt 5 dl mjölk till ett fingervarmt degspad. Häll i en degbunke över 1 pkt jäst, lös upp tillsammans med 1 tsk salt, 1 dl strösocker och ev lite malen kardemumma. Blanda ner 11-12 dl vetemjöl. Blanda väl.
Låt jäsa i 40 minuter.
Ta upp degen och tryck/kavla ut en platta av degen.
Gör en fyllning: Blanda 100 gram rumsvarmt smör med 1 dl grovhackade mandelspån, 100 gram finhackad vit choklad och 1 tsk vanljsocker.
Bred på fyllningen och rulla ihop/vik ihop och gör din favoritform på bullar.
Lägg på bakpappersklädda påtar eller i muffinsform/pappersformar för högre bullar.
Jäs i ytterligare 25 minuter.
Pensla med ägg och strö på mandelspån.
Grädda i 225 grader i 10-12 minuter.
Låt svalna, pudra över florsocker.
Gott till kaffet och Valborgsfikat!
Må gott!
Lisbeth

2 kommentarer:

Nordingården sa...

Ja, tack, en valborgsbulle el två tar jag gärna! Grattis till Roger!

Ha en bra sista april kompis! Mari.

Mags Romantiska Smycken sa...

... mina 2 bloggar
http://vindsromantik.blogspot.com/

Hej
Vilka skapelser, du är duktig på att baka.
Vill dela med mej ett litet tipps, jag penslar inte brödet med ägg, jag använder kallnat bryggkaffe.

Ha en underbar helg
/Maggan