Smält 200 gram smör, dra kastrullen åt sidan och lägg i 200 gram god mörk choklad. Låt smälta och svalna något.
Vispa under tiden 4 ägg med 2,5 dl strösocker pösigt. Tillsätt smör o chokladblandningen samt 2,5 dl vetemjöl och 1 msk vaniljsocker. Blanda väl.
Häll i liten långpanna (ca 20x30 cm) på bakplåtspapper. Hacka en stor toblerone (eller två små) och strö över smeten. Grädda i 175 grader ca 15-20 minuter. Den ska vara lite ogräddad, brownie stelnar när den kallnar. Skär i rutor.
En stor klick grädde hör till... Smaskens!
Jag vill bara tillägga att jag sällan eller aldrig använder tiden som "färdig-koll" när jag bakar, därav cirkatider. Alla ugnar är olika, ingredienserna kanske är kalla osv... Kika in i ugnen istället, lukta och kläm lite...
Var den för kladdig? Ställ in en stund till på eftervärmen..Hellre för kort än för länge!
Good luck!
Lisbeth
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar