onsdag 22 oktober 2008

Valnötsmarängrulle m sylt & bär


Valnötter är supergott i denna marängrulle...
..men har du andra nötter hemma går det lika bra!

God sylt och lite bär i blir friskt!

Vill du kan du göra en god smörkräm kanske smaksatt med krossad choklad, rom, baileys eller daim att fylla den med!


Vispa 4 ägg med 2,5 dl strösocker pösigt. Tillsätt 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 1 dl potatismjöl. Blanda väl.
Bred ut i en stor långpanna på bakplåtspapper.
Vispa 4 äggvitor till hårt skum, rör ner 2 dl strösocker till en slät marängsmet. Blanda ner 1,5 dl malda valnötskärnor.
Bred ut marängsmeten över kaksmeten i formen.

Grädda i 200 grader ca 13 minuter.
Stjälp upp på sockrat papper, dra av bakplåtspappret. Låt ånga av något.

Bred ut ett tunt lager sylt, och ev lite frysta bär.
Rulla ihop från långsidan. Låt ligga och kallna inna den serveras.


Otroligt gott med lättvispad grädde!
Min rulltårta blev det idag blåbärssylt och lingon i...

Den här rullen är både gluten o laktosfri!

Lycka till!
Lisbeth

1 kommentar:

n o r d i n g å r d e n sa...

Du är proffs!!! Jag skulle kunna fika ihjäl mej hos dig Lisbeth!! Mari.