onsdag 8 oktober 2008

Äppelmazarintårta

En smaskig Äppelmazarintårta
bjuder
bagarstugan
på till kvällsfikat...

Lägg 125 gram smör, 3 dl mjöl, 1 ägg och 3 msk socker i en skål.

Blanda allt till en pajdeg, som trycks ut i mjölad springform. Ställ kallt en stund.

Vispa 3 ägg med 1,5 dl strösocker pösigt. Tillsätt 2 dl grovt malen sötmandel, 1 dl vetemjöl, 5 droppar bittermandelessens och 75 gram smält smör. Blanda i 2 st grovt rivna svenska goda äpplen.

Häll fyllningen i den mördegsklädda formen och grädda i 175 g ca 40 minuter. Den ska ha stannat nästan helt. Låt kallna.

Blanda 2 dl florsocker med 1 msk äppeljuice/must till glasyr. Bred ut över kakan. Den är lika god efter några dagar... Och smakar utmärkt med vispad grädde!

Lycka till!

Lisbeth


1 kommentar:

n o r d i n g å r d e n sa...

Ditt första recept, hur gott lät inte det och vilken fin bild! Varmt välkommen till bloggvärlden kompis! Mari.