En mycket lättgjord dessert!
Jag har använt glutenfria
digestivekex här men du tar de du vill förstås...
Smält 100 gram smör, krossa 1 pkt glutenfria digestivekex 160 gram. (Ett halvt vanligt paket digestivekex om du inte tar de glutenfria) Vispa 3 dl vispgrädde mellanhårt och blanda ner 1 burk mascarpone, 2 tsk vaniljsocker och rivet skal av 2 st lime.
Lägg en matsked digestivesmul i glas, koppar eller engångsglas, klicka i och fördela gräddblandningen i alla portioner. ( Det blir ca 6-10 portioner beroende på storlek)
Smula över resten av kexblandningen.
Skär jordgubbar i bitar, fördela över.
Låt gärna stå kallt en stund, kan förberedas dagen innan, plasta och förvara i kylen.
Lycka till!
Lisbeth
8 kommentarer:
Mmm... perfekt midsommar-dessert!! :)
Ha en riktigt skön midsommar om du inte skriver mer innan dess.
Kram Jenny
Åh så gott det lät! En tevlig midsommar till Er. Kram Maria
Snabbt och enkelt. Perfekt!
Det ser ju ut som en väldigt enkel och smarrig desert. De ska jag verkligen testa. De glutenfri digestivekexen är ju faktiskt väldigt goda.
//Sandra
Hej Lisbeth!
Underbara bakverk som vanligt.
Du har något att hämta hos mej.
Kram Birgitta
Yummi
Skön Midsommar
//Jeanette
Hej Lisbeth!
Jag vill också passa på att önska dej och familjen en riktigt skön och mysig Midsommarhelg.
Kram....Tina i Falun
Mmmm, en efterrätt helt i min smak, lät verkligen gott!!!
Jag byter inlägg i morg med men passar på att önska er alla en skön midsommarhelg efter jobbet är avklarat så hörs vi! Mari.
Skicka en kommentar