Goda mellangrova bröd
som blir saftiga
med rivet äpple i degen...
Lös upp 1 pkt jäst i 5 dl ljummet vatten, tillsätt 2 tsk salt, 1 dl skalade sesamfrön och 2 msk matolja. Riv 1 stort äpple grovt och tillsätt till degspadet.
Tillsätt 3 dl havregryn, 3 dl grahamsmjöl och ca 6-8 dl vetemjöl/dinkelmjöl.
Blanda allt väl.
Låt jäsa ca 40 minuter.
Baka ut ca 20 st småbröd.
Jäs ytterligare 20 minuter.
Grädda i 12-15 minuter i 225 grader varm ugn.
Gör lite smörgåsar
och dra till stranden!
Lisbeth
4 kommentarer:
Det ser så gott ut! Ha en trevlig helg vid stranden, kram Eva.
Vilka härliga recept!
Får jag lägga in din blogg som en länk på min sida?
Carin
Vilka smarriga smörgåsbullar..
Sommarkram Bibban
Det var ett väldigt gott bröd, har nyss ätit det direkt från ugnen *yum yum*
är tacksam för att jag sprang på länken till din blogg, tack tack.
Skicka en kommentar