onsdag 30 september 2009

Muscovado Kakskorpor!


Baka de här goda kakskorporna med
mandel i... De är lite mer kaka än skorpa,
så de passar alla........

Vispa 2 ägg pösigt med 2 dl muscovadosocker. Låt vispa några minuter.
Blanda ner 75 gram smält smör, 6 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver. Blanda också ner 1 dl grovhackad skållad mandel.

Dela degen i 4 bitar, som rullas ut till en längd som en plåt.
Alla 4 längderna kan ligga på en bakpappersklädd plåt.
Platta till något.

Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.

Skär på snedden och låt kallna.

Så goda till
eftermiddagste...

Lisbeth

9 kommentarer:

Smått å Gott sa...

Och jag som precis köpt hem lite mer muscovadosocker. Men jag tror jag testar att göra dem utan mandel. Det måste väl funka?? Ha en bra dag.// Maria

Anns Gröna sa...

Äntligen!
Ett recept på det jag kallar mandelskorpor - kan man kanske smaksätta med lite bittermandelolja?!?
Tack!
Kram
Ann

Anns Gröna sa...

Vill jag få svar får jag kanske visa upp mig lite tydligare!
Ha en bra dag!
Ann igen

Lisbeth sa...

Hej snälla ni!
Kul att höra av er!
I just dessa med muscovadosocker skulle jag inte rekommendera bittermandelessens. Men gör likadana med vanligt strösocker ist och då passar det utmärkt!

Utan mandel funkar också!

Ha det bra Ann & Maria!

Lisbeth

n o r d i n g å r d e n sa...

...hänger som vanligt inte med i dessa överkvalificerade disskutioner: ) men allt du gör är gott, det kan jag intyga!! Dina goda bullar åt mina bloggvänner upp med god aptit: ) Mari.

♥ Pia... sa...

Hej...undrar bara en liten sak...mucovadosocker..vad är det för speciellt socker..kan man använda råsocker i stället??..gillar alla dina bakverk..supergott..Pia

Klass 5 sa...

Tack för svaret, Lisbeth! Ska verkligen prova med vanligt socker och mandel + -olja. Mmmm, tycker det är så hiiimla gott!
kram
Ann

Monica sa...

Åh, de var verkligen goda...har provat dina knäckiga havreflarn också men har inte provsmakat dem än...de kallnar precis :).

Monica

anemonen sa...

Nu blev jag sugen på att baka.