fotot är taget av: http://www.guldkantpalivet.blogspot.com/
Glutenfri lättbakad kaka för alla!
Smält 200 gram smör och lägg i 200 gram god mörk choklad att smälta.
Vispa 5 ägg pösigt med 3 dl strösocker, tillsätt smör o chokladblandningen tillsammans med 3 dl malda valnötter. Häll i en smord vid form och strö över 2 finhackade dubbeldaim.
Grädda i 150 grader ca 45 minuter. Täck med ett bakplåtspapper mot slutet om den blir mörk.
Den stannar när den svalnar... Kan kännas lite smulig, men det är som det ska... Mumsigt.
Så enkelt och uppskattas som sagt av de flesta!
Fika på!
7 kommentarer:
Vilka fantasktiska kakor! Hit kommer jag igen och lånar ett recept!
Åh gudar vad allting ser gott ut!! Jag måste prova varenda ett recept! Jag hoppas verkligen du skriver på bloggen när den där boken kommer ut också (med massa recept)!
De där bullarna med saffran o vit choklad ser himla goda ut - vad är receptet till dem?
Kram Jenny
Hej!
Har läst om er hos Guldkant på Livet men även hört om er av en vän som bor i Falun att ni har en massa gott :) Synd att jag inte hann uppleva hur det var innan ni stänger men jag tycker det är jätteskoj att du börjat blogga och lägger upp en massa smaskiga godsaker med recept. En guldgruva för en sån som jag som älskar att baka :)
Varmt välkommen i blogvärlden!
Kram, Susanne
Här blir man sugen..ska göra den där kakan med riskrispet i till helgen..tänkte jag den ser för smarrig ut....PIA
Hallå! Du är hjärtligt välkommen att hämta en award hos mig! Jag älskar din blogg1
Kram Zinkbaljan
Hello =)
Den e ju bara sååååå god ju.
Jag bara Älskar den ju.
Ja du har ju massa annat gott oxå
Kramizar Marie
Hej o God Morgon !
Jag blev näst intill tårögd då jag såg receptet på den glutenfria Dajmkakan. JAg fick tips om bloggen av en bloggvän och trodde nog kasnke inte jag skulle finna glutenfria bakverk...så var det första ett toppenrecept på glutenfri kaka, åhhh så det värmde:)
Tack !
Sån fin blogg, hit kommer jag kika in ofta känner jag på mig.
Ha en toppentrevlig helg !
Katarina i Stationshuset :)
Skicka en kommentar