Krämig limefyllning i ett mjuksegt skal...
En succe bland alla provsmakare!
Vispa 2 ägg med 2 dl strösocker pösigt, tillsätt 100 gram smält smör och 1 krm salt, 1 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker. Blanda allt och fördela i aluminiumformar, 1 stor msk i varje form och det räcker då till ca 20 st.
Grädda i 200 gr i ca 10 minuter. De ska sjunka ihop något efter du tagit ut dem. Låt kallna.
Blanda 75 gram smält smör med 1,5 dl strösocker, 2 dl vispgrädde, 1 msk vetemjöl och saft och skal av två lime. Sjud upp under omrörning tills det tjocknar.
Fördela fyllningen i formarna.
Låt de stå en stund och stelna. Gärna över natten!
Alldeles gudomligt ljuvliga toppade med en klick lättvispad grädde...
Ät och njut!
Lisbeth
3 kommentarer:
Å, va gott, är övertygad om att det är världens godaste limebakelser! Mari.
Tack snälla du...
Känner mig lite ovan med allt m inläggen, men det blir väl bra med mkt övning.
Tack för en trevlig eftermiddag i stugan med dig Lisbeth! Limebakelserna är verkligen supergoda! Kram Maria H
Skicka en kommentar